İmplantoloji

İmplantoloji

İmplant Nedir?

Dişlerde zamana bağlı olarak veya çeşitli travmalar sonucu kayıplar meydana gelebilir. Bu kayıplar sonrasında diş diziliminin bozulması, diğer dişlerin kayması gibi sorunlarla karşılaşılmaktadır. Aynı zamanda diş kayıpları ağız içi işlevinde performans düşüklüğüne sebep olur. Öte yandan estetik görünüm adına da diş kayıpları negatif bir görüntüye sebebiyet vermektedir. Tüm bu sorunların ortadan kaldırılması ve sağlıklı diş kullanımı için implant tedavisi uygulanmaktadır. Peki implant nedir ve nasıl uygulanır?

İmplant tedavisi; eksik dişlerde kullanılan, çene zeminine vidalama yöntemiyle yerleştirilen titanyum odaklı materyallerdir. Bu vidaların çene zeminine yerleştirilmesinin ardından porselen dişler vidalara tutturulur. Bu sayede doğal diş kullanımıyla aynı işlevi gören ve diş boşluğunu dolduran nitelikli çalışmalar gerçekleştirilir. İmplant dişler doğal dişin sahip olduğu tüm işlevsel ve estetik özellikleri taşımaktadır.

Titanyum İmplant Nedir ve Nasıl Yapılır?

İmplant uygulamaları için öncelikle diş kaybının yaşandığı bölgede tespit ve tetkikler gerçekleştirilir. Diş kaybına diş eti hastalıklarının sebep olduğu durumlarda implant işlemlerinden evvel diş eti tedavisinin yapılması gerekir. Özellikle çekilme yoğunluğu olan diş eti dokuları için implantın işlevsel özelliğini kaybetmemesi adına öncül tedavilerin tamamlanması önem taşır. Aksi durumlarda uygulama sonrası aşınma veya gevşeme sorunlarıyla karşı karşıya kalınabilir.

İmplant uygulamalarının yapılacağı bölgede diş kaybı yaşanmasının pek çok farklı sebebi olabilir. Dolayısıyla diş kaybının giderilmesi için gereken uygulama adımları da bu nedenlere bağlı olarak şekillenir. Özellikle hastalık kaynaklı kayıplar öncül çalışmalar gerektirebilir. Diş kayıpları arasında en yaygın görülen ve implant tedavileri için uygulaması yapılan durumlardan bazıları şu şekilde sıralanabilir:

  • Travmaya bağlı diş kayıpları
  • Yaşa bağlı diş kayıpları
  • Ağız ve diş hastalıklarına bağlı diş kayıpları
  • Operasyonel diş kayıpları
  • Diş eti hastalıklarına bağlı diş kayıpları

İmplant diş işlemlerinin en verimli yanlarından biri diğer dişlere herhangi bir fiziksel veya yapısal zarar vermemesidir. Özel nitelikli malzemelerle uygulaması yapılan implant dişler doku dostudur. Titanyum malzeme tercih edilmesinin avantajı olarak herhangi bir tutunma sorunu yaşanmaz ve doğal diş görünümü elde edilir. İmplantların bakım ve kontrol süreçleri uzman diş hekimi kontrolünde gerçekleştirilir. Nitelikli hizmet verilmesi adına hastaların implant nedir ve nasıl uygulanır konularında bilgi sahibi olmaları sağlanır.

Kademeli İmplant Nedir?

İmplant tedavisinde vidalama ve diş yerleşimi şeklinde iki ana kademe bulunur. Bu kademelerden ilkini titanyum vidaların yerleştirilmesi oluşturmaktadır. Çene kemiğinde açılan deliğe titanyum malzemeden üretilen özel materyaller yerleştirilir ve sabitlenir. Sonrasında özel üretim porselen dişler vidalarla tutturulur ve boşluk doldurulur. İmplant diş uygulamalarında kullanılan tüm malzeme ve teknikler profesyonel planlamalara uygun şekilde üretilir. Doku uyumu sağlanması adına titanyum içerik tercih edilir.

Kademeli implant nedir sorusuna verilebilecek en temel yanıt iki ana kategorinin uygulama sürecini kapsar. Çünkü ilk aşama olan vida yerleştirme işleminin ardından tutunma testlerinin yapılması için belirli bir süreç gerekir. Hekim tarafından bu süreçte vidanın diş etine tutunma gücü, kemik yapısında malzeyle uyum değerlendirmeleri gibi kriterler gözetilir. Tüm kriterlerin karşılanması halinde vidalama sonrası diş yerleştirme uygulanır. Porselen dişler implant vidalarına uyumlu şekilde üretilir ve ikinci aşamada vidalara tutunacak biçimde sıkıştırılır.

İstanbul İmplant Fiyatları

Fiyatlandırma ölçekleri tüm sağlık hizmetleri alanında alınan tedavinin niteliğiyle ilgilidir. Bunun nedeni her hastanın tedavi sürecinin ve uygulama adımlarının kişiye özgü olmasıdır. Dolayısıyla uygulama adımlarının ve operasyon kapsamının genişliği, hastanın durumuna ve ihtiyacına bağlı olarak şekillenir. Sonuçta da o tedavi için ilgili hastanın ihtiyaç duyduğu materyaller, teknikler ve yöntemler kullanılır. Bunların her biri profesyonel değerlendirme süreçlerinin ardından netleşir. Uygulama kapsamının belirlenmesi işlem fiyatının belirlenmesindeki en önemli kriterdir. Fiyat bilgisi almak için iletişim sayfamızı ziyaret edebilir veya +90 212 227 16 10 arayabilirsiniz. 

Ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin her biri farklı kapsam, nitelik ve süreçlere dahildir. Bu durumda her ağız bakım ve kontrol hizmetinin fiyatlandırma kriterlerinde de çeşitli farklılıklar mevcuttur. İmplant diş uygulamalarında da benzer bir durum söz konusudur. İmplantın yapılacağı bölgede ek işlem gerekliliği, diş kaybı olan bölgenin yoğunluğu, tek diş veya çoğun diş implantı yapılması gibi pek çok kriter implant diş fiyatlarının belirlenmesinde etkilidir. Dolayısıyla implant nedir, nasıl uygulanır ve nasıl fiyatlandırılır konularına yönelik en verimli bilgi hizmetin alınacağı kuruluş aracılığıyla elde edilir.

Alt çenede hiç diş olmadığında:

   

Üst çenede hiç diş olmadığında:

   

Tek diş eksikliğinde implant uygulaması

   

İmplantın bitmiş hali

   
   

Arka azı dişlerin eksikliğinde İmplant Uygulaması

   

Arka Bölgede Birden fazla diş yok

   

İlk aşamada implantlar yerleştirilir

   

Üst yapay porselenlerin yerleştirilmiş hali

 

Fiyat bilgisi almak için iletişim sayfamızı ziyaret edebilir veya +90 212 227 16 10 arayabilir veya kliniğimize gelerek hekimimizden nasıl bir tedavi süreci izleyeceğinizi ücretsiz bir şekilde öğrenebilirsiniz. 

uzmanlar-dis-klinigi-whatsapp-iletisim Sizi Arayalım