Estetik Diş Hekimliği

Estetik Diş Hekimliği

Özellikle son zamanlarda bireyler tarafından yoğun olarak ilgi görmeye başlayan estetik diş hekimliği, diş hekimliği süreçlerinde en az sağlık kadar estetik görüntünün de önemsenmesi sonucunda ortaya çıkmıştır. Sağlıklı dişlerini estetik açıdan da destekleyerek daha güzel bir görüntü elde etmek isteyen kişilerin başvurduğu estetik diş hekimliği, içerisinde farklı tedavi metotları barındıran ve teknolojiden de sık sık yararlanan bir alandır.

Estetik diş hekimliği uygulamalarının kısa süre içerisinde bu denli popüler bir hale gelmesini sağlayan en temel unsur, söz konusu yöntemlere yönelik adımların tamamının özelleştirilebilir olmasıdır. Yapılan uygulamaların ve belirlenen uygulama adımlarının, kişinin fiziksel ve sosyal özelliklerine bağlı olarak şekillendiğini söylemek mümkündür. Nitekim bütün işlemler sonucunda ortaya çıkacak görüntü de bu özellikler nezdinde şekillenerek kişinin hem fiziksel hem de karakteristik yapısına hitap eden bir hale kavuşturulmaktadır.

Estetik Diş Hekimliğinde Kullanılan Yöntemler Nelerdir?

Estetik diş hekimliği, kişinin ağız, çene ve genel yüz yapısına uygun olarak şekillenen işlemleri bünyesinde barındırmaktadır. Estetik diş hekimliği yöntemleri konusunda bu denli yoğu bir çeşitliliğin bulunuyor olmasının temel nedeni budur. Peki estetik diş hekimliğinde kullanılan yöntemler nelerdir?

Adeziv Sistemler

Adeviz sistemler, dişlerde meydana gelen çeşitli durumlar sebebiyle dişin şeklinin, boyutunun ve renginin yapılanması amacıyla uygulanan işlemlerdir. Bu işlemlerde yapıştırma tekniğinin kullanıldığını söylemek mümkündür. Söz konusu uygulamanın “pratik” olmaya ek bünyesinde barındırdığı özellikler ise aşağıda verildiği gibidir;

  • Diş aralarında yer alan boşlukların doldurulması,
  • Kırık dişlerin doldurma işlemlerinin yapılması,
  • Diş renginin daha sağlıklı bir görüntüye kavuşturulması,
  • Olumsuz beslenme alışkanlıkları gibi sebeplerle meydana gelen diş aşınmalarının şekillendirilmesi,

Gibi nedenlere bağlı olarak adeviz sistemleri tercih edilebilmektedir. Özellikle porselen diş gerektirmeyen durumlarda, bu sistemler tercih edilmektedir.

Kompozit Dolgu

Özellikle geçmişte kullanılan gri diş dolgularının estetik görüntü açısından istenmeyen bir yapı ortaya çıkardığı aşikardır. Bu görüntünün giderilmesini sağlayan dolu türü ise, kompozit dolgudur. Gri diş dolgularının meydana getirdiği istenmeyen görüntüyü gideren ve daha estetik bir yapı meydana getiren bu işlemin ortalama uygulanma süresi ise 30 dakika ila 1 saat aralığında sürmektedir.

Porselen Diş Kaplama

Özellikle bir veya birden fazla diş kaybının meydana geldiği durumlarda porselen diş kaplama uygulamasına başvurulduğunu söylemek mümkündür. Bununla birlikte, dişlerin sağlık açısından ciddi sakıncalar barındırdığı durumlarda da bu uygulamaya başvurulmaktadır.

Son derece başarılı sonuçlar ortaya çıkartan ve popüler bir estetik diş hekimliği uygulaması olan porselen diş kaplama uygulaması, birkaç farklı teknikle uygulanabilmektedir. Bu tekniklerden hangisinin uygulanacağına ise yapılan ön muayene aracılığıyla karar verildiğini söylemek mümkündür. Ön muayenenin gerçekleştirilmesinin ardından, söz konusu işlem ortalama 3 veya 4 seansta sonuca kavuşturulmaktadır.

 

Pembe Estetik (Diş Eti Estetiği)

Diş eti estetiği de yine son dönemlerde popüler hale gelen bir diş estetiği uygulamasıdır. Özellikle gülümsedikleri esnada diş etlerinin görünmesinden dolayı rahatsızlık duyan kişilerin, bu estetik diş hekimliği uygulamasını tercih ettiklerini söylemek mümkündür. Söz konusu diş estetiği uygulamasında, doğrudan dişin etrafını saran pembe doku, yani diş eti üzerinde işlem gerçekleştirilmektedir. Yumuşak ve sert dokulardan meydana gelmesi mümkün olan bu dokudan kaynaklı ortaya çıkan estetik problemlerinin giderilmesi ise, söz edilen pembe estetik ile mümkün hale getirilmektedir.

uzmanlar-dis-klinigi-whatsapp-iletisim Sizi Arayalım